top of page

WAT IS

GUA SHA ?

Gua Sha is een therapeutische massagetechniek die je bij jezelf kunt uitoefenen en dit vooral op het gelaat. Uiteraard kan dit ook op het lichaam worden toegepast maar dit is eerder aangeraden als een therapeutische dieptebehandeling. 

'GUA' betekent ' schrapen en wrijven' en 'SHA' beschrijft de tijdelijke roodheid die daardoor ontstaat. Het principe is dat je met druk over de huid strijkt tot die rood wordt, vandaar ook de naam. Geen zorgen, de roodheid staat niet voor "pijn" maar is juist een teken van een betere bloedcirculatie. Dit gebeurt met een tool met afgeronde randen.

 

Persoonlijk gebruik ik de jade of rozenkwarts die een glad geslepen mineraal steen is. Daarbij vind ik het ook heel belangrijk om te werken met een100 % natuurlijke huidolie. De stenen die ik zelf hanteer en te koop stel zijn er van van ethische ontginning. 

De Gua Sha is een echte openbaring voor het gezicht en lichaam!

Veel van mijn klanten ervaren bij de Face Gua Sha een fantastische glow. Bij een lichaamsbehandeling ervaren ze een totale ontspanning.


 

Gua Sha  stimuleert de microcirculatie en brengt de voedingstoffen naar de huid. Het ondersteunt het collageen en de elastine in de huid. Regelmatige behandelingen maken de huid gladder, steviger en vermindert het verschijnen van fijne lijntjes/rimpels.
Verder 
brengt het, het lymfesysteem op gang, vermindert het de spanning uit de aangezichtsspieren en werkt het verzachtend bij vermoeide ogen. Ten slotte activeert de Face Gua Sha de acupressuurpunten langs de 12 hoofdmeridianen in je gezicht.  

Het is aan te raden om de Gua Sha als een ritueel aan je beauty routine toe te voegen met andere woorden
: je krijgt het beste effect door het elke avond en ochtend het  uit te voeren. De duur kan jij zelf bepalen. Ikzelf  doe mijn reiniging en Gua Sha van het gelaat uitgebreid , terwijl ik s'morgens de Gua Sha massage uitvoer na het aanbrengen van mijn favoriete natuurlijke beautyprodukten. 

 

​Zoals ik al aanhaalde, is de Gua Sha niet alleen voor het gezicht maar ook voor het lichaam. Dit om gezond  te blijven en om emoties in balans te houden. De Chinese geneeskunde legt het als volgt uit: emoties en het bewustzijn zijn opgeslagen in de organen. Wanneer emoties en gedachten niet geuit kunnen worden , stagneert de qi stroom ( levensenergie ). Dit is vergelijkbaar met een rivier waarin er geen stroming in zit want als dit er niet is, is er geen leven, geen zuurstof.Zo is er ook geen ' leven ' in de rivier. Zo ontstaan knopen, verklevingen, spierpijn en stijfheid = verzuring in lichaam en hoofd.
Met de Gua Sha kunnen we dit uitstekend verhelpen. Bovendien is het perfect om cellulitis op je dijen te behandelen. Men kan het ook combineren met voetreflexologie of reiki. 

Tot slot zorgt het voor een totale rust, en aan te raden  in een wereld waarin we in een hels tempo moeten presenteren. 

IMG_5458 2.HEIC

Resultaten

Gua Sha kan een snelle remedie zijn voor wallen en fijne lijntjes, maar langdurige resultaten worden het best behouden bij consequent gebruik, 2 tot 3 keer per week tot 1/2 keer per dag (’s avonds of ’s morgens).

Strijkt fijne lijntjes en rimpels.

Door het loslaten van spierspanning en het activeren van de collageenproductie.

Geeft een "plumb"
aan de huid.

 

Door het verhogen van de qi in geblokkeerde gebieden van het gezicht.

Verheldert de teint.


Door het stimuleren van de bloedstroom.

Zorgt voor een betere hydratatie van de huid.


Door gifstoffen uit je huid te duwen wordt deze minder belast. Hierdoor zal ze er gezonder en minder droog gaan uitzien. 

bottom of page